Leef jij in lijn met jouw visie?

No items found.
Show all blogs
X
min

Zes jaar geleden maakte ik de keuze om ID&T te verlaten. Na zes jaar van groei, internationaal succes, reizen, hard werken én feesten voelde dit als de juiste volgende stap, ook al wist ik niet precies wat ik zou gaan doen. Ik besloot om de sprong te wagen en voor mezelf te beginnen.

De periode die daarop volgde was er een van zoeken naar wat ik wilde in het leven. Veel lezen, reflecteren en koffiedrinken met de mensen die mij inspireerden.

Leef jij in lijn met jouw visie?

In één van die gesprekken kreeg ik de vraag “wat is jouw droom?”. Die vraag was me niet eerder gesteld en ik had tot dat moment ook nooit de tijd genomen om daar echt bij stil te staan. Terugkijkend kan ik zeggen dat dit een cruciaal moment was in mijn ontwikkeling.

Dit was (een deel van) het antwoord dat ik de volgende dag mailde.

“Mijn absolute droom is dat ik met mijn energie en persoonlijkheid mensen op een positieve manier kan raken en beïnvloeden. Dat ik door mijn manier van leven en werken een voorbeeld kan zijn voor anderen waarbij ik met één voet in het bedrijfsleven / echte wereld sta en met één voet in de spiritualiteit. Door deze twee werelden met elkaar te combineren hoop ik mensen te kunnen coachen/inspireren/motiveren en ze de tools te kunnen aanreiken om de perfecte balans te vinden.”

Nu, drie jaar later kan ik zeggen dat deze droom werkelijkheid is geworden. Dat is voor mij hét bewijs (en een diepe realisatie) dat het hebben van een droom en visie essentieel is als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Het is het startpunt van een reis naar de persoon die je wilt zijn (en diep van binnen al bent). Ik zie het als een signpost, een digitale pin op Google Maps zodat je weet waar je naar toe gaat. Het biedt een pad, een route voor jouw persoonlijke journey.

We leven in een tijd (en dat was zeker ook het geval voor Corona) waarin velen van ons onrust ervaren. Onrust in onszelf en in ons leven. Van een licht ongelukkig en onbestemd gevoel tot burn-outs en depressies. Als een stuurloos schip dobberen we op zee en worden we meegenomen door elke golf, stroming of storm. We hebben geen idee waar we naar toe willen.

We leven zonder visie.

Diep van binnen weten we wel wat we kunnen en willen. We maken echter geen tijd, ruimte of rust om daar contact mee te maken. Door angst en onzekerheid nemen we geen stappen meer en blijven we stil staan. We staan zelf in de weg van groei.

Deze onrust komt door het verschil tussen dat diepe weten en onze huidige realiteit, het leven dat we nu leven. Een leven dat niet in lijn is met onze visie, onze droom.

De frustratie en woede die we vervolgens ervaren heeft een functie. Het werkt als brandstof dat nodig is voor verandering. Het brengt ons tot een punt waarop we zeggen, het is genoeg, ik wil dit anders.

En wat dan?

Neem een eerste stap door eens goed stil te staan bij wie je bent en wil zijn, welk leven jij voor jezelf wilt creëren. Wees stil, ga naar binnen en formuleer je eigen droom en visie.

"Wie ben je?"

"Wat doe je?"

"Met wie ben je?"

"Welke kwaliteiten van je komen daarin naar voren?"

"Hoe voel je je?"

In deze fases van ons leven is het heel fijn om een coach te hebben. Iemand die ons inspireert, motiveert en voorbij onze huidige realiteit laat kijken zodat groei als vanzelf gaat. Ook ik ben daarom net weer begonnen met een nieuwe coach en het formuleren van mijn visie. Want groei stopt nooit.

Ben jij ook klaar voor groei? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog de eerste stap zodat jij één van de mensen bent die kan zeggen dat de Corona-crisis een positieve lifechanger was.

Boek een gesprek of een gratis proefsessie via de volgende link.

Jeroen Kaatee

Founder & Coach